SALARISADMINISTRATIE

Salarisadministratie

Vanaf minimaal 1 medewerker bent u verplicht om een loonadministratie bij te houden. Door de steeds uitgebreidere wet- en regelgeving wordt het steeds lastiger om de loonadministratie zelf bij te houden. Wij kunnen u hierbij helpen door onze gespecialiseerde en gediplomeerde medewerker.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij maken gebruik van Mijn LoonDossier. In Mijn LoonDossier kunt u al uw loondocumenten zijn aan de hand van een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Bij Mijn LoonDossier heeft u 24 uur per dag toegang tot al uw loondocumenten.

U kunt Mijn LoonDossier op twee manieren gebruiken, namelijk:

De Mijn LoonDossier App

De app is te downloaden in de App store (Apple) en in de Google Play store (Android) en is geheel kosteloos. In de Mijn LoonDossier app kunt u gewoon inloggen met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord. In de app ziet u precies hetzelfde als op de website van Mijn LoonDossier. In afbeelding 1 is een overzicht te zien van wat u in de app en op de website kan vinden in Mijn LoonDossier.

Bij het profiel kunt u de standaard gegevens zien van uw eigen onderneming, onder werknemers ziet u al uw medewerkers. Per medewerker kunt u vervolgens de loonstroken en de jaaropgave zien.

Zoals u in afbeelding 1 kunt herleiden vind u de volgende loondocumenten terug in Mijn LoonDossier:

  • Loonstrook van al uw medewerkers samen. Individuele medewerkers zijn zichtbaar bij de werknemers.
  • Betaallijst lonen.
  • Journaal.
  • Aangifte loonheffingen.
  • Pensioenen.

Wat verwachten wij van u?

Er zijn een aantal zaken die u verplicht in uw loonadministratie moet opnemen. Dit betreffen de volgende zaken:

  • Kopie WID.
  • Opgaaf gegevens voor de loonheffing.
  • Arbeidsovereenkomst.
  • WHK beschikking.

Kopie WID

Het kopie WID (wettelijk identificatie middel) moet bestaan uit een geldig legitimatie bewijs. Let op: het rijbewijs wordt niet gezien als een geldig legitimatiebewijs. Daarnaast is het van belang dat de vervaldatum van het legitimatiebewijs niet verstreken mag zijn en dat de kopie bestaat uit een voor- en achterkant. Het kopie WID dient van iedere werknemer te worden toegevoegd aan de loonadministratie.

Opgaaf gegevens voor de loonheffing

Onder de onderstaande link vindt u een model opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Deze is afkomstig van de Belastingdienst en dient te allen tijde door iedere medewerker te worden ingevuld en toegevoegd te worden aan de loonadministratie.

Arbeidsovereenkomst

De arbeidsovereenkomst dient te bestaan tussen de werkgever en de werknemer. Deze moet ondertekend worden opgenomen in de loonadministratie.

WHK beschikking

Het laatste element wat u verplicht bent om toe te voegen in uw loonadministratie betreft de WHK beschikking. De WHK beschikking krijgt u door de Belastingdienst jaarlijkst toegestuurd wanneer u uw medewerkers heeft aangemeld. U krijgt één WHK beschikking per werkgever, dus niet per werknemer. In afbeelding 2 is een voorbeeld te zien omtrent de WHK beschikking.

Afbeelding: 1

Afbeelding: 2

Wordt terug gebeld

Als u enige vraag heeft omtrent onze dienstverlening, vul dan het formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

8 + 13 =